Yasayı Geri Çek
[ Okuma süresi tahmini 2 dakikadır ]
Hükümetin geçirmeyi planladığı yasa tasarısı, sokak hayvanlarının toplanıp barınaklara yerleştirilmesini ve 30 gün içinde sahiplenilmeyen hayvanların “uyutulması”nı (zehirli enjeksiyonla öldürülmesi) öngörüyor. Bir de “ötenaağzi” diye saçma sapan argümanlar ile konuşanlar var! Ötenazi(*) nedir bilmeden, bir yerlerden duyup yedirme peşindeler. Hayvanları bildiğin öldürecekler.
Yıllardır belediyeler kısırlaştırma ve barınak sorununa çözüm üretmediler. Şimdi “yasa” ile hayvanların ölüm fermanı ilan ediliyor.
Yasanın geri çekilip daha insana yakışır önlemler üzerinde çalışılması gerekir.
(*)Ötenazi nedir? Ötenazi, bir kişinin yaşamını, genellikle acı ve ıstırabını sona erdirmek amacıyla kasıtlı olarak sonlandırmak anlamına gelir. Ötenazi, genellikle tedavisi mümkün olmayan hastalıklar nedeniyle yoğun acı çeken bireyler için bir seçenek olarak tartışılır. İki temel türü vardır:
- Aktif Ötenazi: Hastanın yaşamını sonlandırmak için doğrudan bir eylemde bulunulması. Örneğin, ölümcül bir ilaç enjeksiyonu.
- Pasif Ötenazi: Hayatı sürdürmek için gerekli olan tedavi veya desteğin kesilmesi. Örneğin, yaşam destek ünitesinin kapatılması veya beslenme tüpünün çıkarılması.
Ötenazi, etik ve yasal açıdan son derece tartışmalıdır ve birçok ülkede yasadışı veya sıkı düzenlemelere tabidir. Ötenazinin yasal olduğu ülkelerde, genellikle hastanın rızası, tedavisi mümkün olmayan bir hastalığın varlığı ve dayanılmaz acı gibi kriterler aranır.