Star Trek fazer ikonu

Star Trek: Strange New Worlds’ Phaser

Star Trek: Strange New Worlds 5. bölüme geldi. Henüz öyle aman aman ne biçim dizi olmuş diyemesek de, özlemişiz. Fena değil, yani. Umarım daha da güzelleşir. Diziyi bizde Digiturk yayınlıyor. 4 gün sonra yayınlıyor ama olsun, ne yapalım. Diziyi hemen almaları takdire değer. Bunu bulamayanlar da var. 5. Bölümde “Phaser”ları görünce bunları da bir çizeyim …

big brother is watching

1984 Big Brother

1984 romanında bahsi geçen “Big Brother” ve ilişkili olarak “Big Brother is watching you” posterini bir şekilde görmüşsünüzdür. O poster 1984 filminden, 1954 yılındaki ilk filmden. Big brother’ın ikonik kafası bu filmde kullanılmıştı. Hem ekranlarda hem de duvarlarda poster olarak görülmektedir. 1984’ün 1984 yılında vizyona giren filminde ise başka bir “Big brother” kullanıldı tabii. Bu …

Androidler elektrikli koyun düşler mi? kitap kapağı

Androidler Elektrikli Koyun Düşler mi?

Androidler Elektrikli Koyun Düşler mi? Philip K. Dick’in 1968’de yayınladığı distopik bir bilim kurgu romanıdır. Orjinal İngilizce ismi Do Androids Dream of Electric Sheep? Yazarın tam adı Philip Kindred Dick’tir. 44 roman ve 120 kadar kısa hikaye yazmıştır. Ridley Scott’un Blade Runner, Bıçak Sırtı (1982) filmi bu kitaptan uyarlanmıştır. Film bilim kurgunun, cyberpunk türünün en …

fahrenheit 451 kitap kapağı, termometreli

Fahrenheit 451 ve Ray Bradbury

Fahrenheit 451’in yazarı Ray Bradbury’in ölümünün 10. yılı bu 5 Haziran. Fahrenheit 451’i 1953 yılında yazmıştı. 69. yılı için de bir kitap kapağı denemesi yapmıştım. Bu da bu sene ikincisi oldu. Hem kapak çalışması hem de bir poster denemesi için oldu bu yazı. Böylece ölümünün 10. senesinde anmış olalım. Ray Bradbury’in raybradbury.com sitesi gayet güzel …

bir bardak süt

queer as clockwork orange

1960 yılında beyin tümörü tedavisi gören Burgess, 1962 yılında “A Clockwork Orange” ı yazar. 1971 yılında Stanley Kubrick tarafından filme çekilen roman belki de tüm zamanların en iyi filmlerinden biridir. Buraya kadar herşey normal. Heryerde görülebilecek bir yorum. Filmin “iyi” sayılması da bir noktaya kadar hemfikir olunabilecek bir durum. Nitekim çarpıcıdır sahneleri, konusu… Film bitince …