SP Grid V11.6
[ Okuma süresi tahmini 3 dakikadır ]
Özeti atla, yazıya geç
Temanın V11.6 sürümünde özet olarak, arama formu, dark mod, header menüsü, fonksiyon iyileştirmeleri, arama, arşiv sonuç sayfa yapısı, 404 ve arama sonuç vermeme sayfaları düzenlendi, yeniden yapılandırıldı, css ve html iyileştirmeleri yapıldı.
Haziran ayında bir güncelleme daha yaptım. Aslında biraz WordPress FSE temasına doğru geçmek istiyordum. Ancak denemelerimde bir gelişme sağlayamadım. Benim için istediklerimi, önceliklerimi sağlayacak bir tema geliştirmem şu an için pek mümkün görünmüyor. Kendi temamı yapamayacaksam, başka bir tema ile devam etmek de istemem. Bir başlangıç teması ile de denemeler yaptım, ama istediklerim olmuyor, ya da ben yapamıyorum, daha. Hibrit grid temam ile devam ediyorum. Hibrit derken blockların bir çok özelliğini kullanıyorum ama bir FSE tema değil tabii.
- İlk olarak header menüsünü biraz değiştirdim. Hala tam istediğim gibi değil ama, sıkıldım. Şimdilik bu şekilde kalıyor.
- En tepe rengini değiştirdim ve dark-mode uyarlamasını yaptım.
- Dark-mode kod sadeleştirmeleri yaptım. Ayrı bir dark mod css dosyasına ihtiyaç kalmadı. Dark mod, var olan style css dosyası içinde tanımlı. Renk olarak siyah yerine koyu mor renkleri kullandım. Daha güzel oldu, diye düşünüyorum.
- Arşiv, arama, arama sonuç sayfalarının kodlarını düzenledim. Aram ve arşiv sonuç sayfası yeni bir görünüme sahip artık. Mevcut index sayfasından farklı. Daha mantıklı geldi bana bu görünümleri.
- Özel arama formunu kaldırdım. WordPress block sisteminin arama formunu kullanıyorum artık. Gereksiz kod ve sayfalar da gitmiş oldu böylece.
- Üst menüde arama formu gizli oldu. Büyüteç ikonuna tıklayınca açılan bir arama formu var artık. Bu kısım daha değişecek ama şimdilik bu şekilde.
- Uzun yıllardır site sadece etiketler ile var idi. Kategorileri hiç kullanmamıştım. Şimdi yeniden kullanmaya başladım. Yazıların başlıkları altında kategoriler var artık. Kategori arşivini de ekledim. Yazılara tek tek kategori eklemek gerekiyor. Biraz yavaş da olasa yapıyorum.
- Bazı gereksiz fonksiyonları çıkarttım. Yine de çok fazla fonksiyon kullanmak zorunda kalıyorum, hep Jetpackçiler yüzünden.
- Tüm bunları yaparken sitenin html, css geçerlilik durumunu, ulaşılabilirlik kodlarını ve hızını gözetmeye devam ediyorum. Sitenin html kodları geçerli. Css kodları ise jetpack ve wordpress block kodlarından dolayı hata veriyor, kendi css style dosyam ise geçerli.